Bergen Engines: Potentiell Storleverantör för Ukrainas Strömförsörjning

Bergen Engines har ingått ett avtal som kan göra dem till en storleverantör av maskiner som ska säkerställa strömförsörjningen till det krigshärjade Ukraina. Företaget på Hordvikneset har nyligen ingått en intensjonsavtal med Statens byrå för energieffektivitet och energisparing i Ukraina (SAEE).

Avtalen med det statliga energibyrået innebär att Bergen Engines är ett av flera internationella företag som nu positionerar sig för att leverera maskiner som ska konvertera naturgas till ström och värme i Ukraina. Direktör Jon Erik Røv berättar att de har 15 generatorset på lager som var avsedda för export till Ryssland, men leveransen stoppades när landet gick i krig mot Ukraina.

För att de 15 generatorseten ska kunna levereras till Ukraina, måste en sak ordnas. Det är en spännande möjlighet för Bergen Engines att vara en del av denna viktiga insats för att säkra strömförsörjningen i ett krigsdrabbat land.

Analys:
Bergen Engines har skrivit ett viktigt avtal som kan öppna upp nya möjligheter för företaget att vara en del av att säkra strömförsörjningen i Ukraina. Genom att positionera sig som en potentiell storleverantör av maskiner för konvertering av naturgas till ström och värme, kan företaget inte bara bidra till att lösa ett akut problem utan även öka sin internationella närvaro och öppna upp nya affärsmöjligheter. Detta kan på sikt påverka Bergen Engines finansiellt och stärka deras position på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version